Her om kvelden var jeg ute å gikk med Zoot i skumringen. Etter all mosjonen i det siste er han omtrent like sprek som en unghund igjen. Jeg hadde tatt på meg hoftebeltet med langline på, slik han skulle få svime rundt som han liker.

Mens vi går der og tusler hører jeg plutselig noen som skriker – LØYPE. smiley

Oopps, her kommer hundespannet til naboen i godt driv, stien er smal, jeg har kjempelangt bånd og dårlig tid… Jeg fikk tatt et godt tak i Zoot’s halsbånd og rygget vekk fra stien, slik at jeg fikk lent meg mot et tre. De susa forbi. Gamlefar var som en galopphest i startboksen, og hadde jeg slipt ut langlina så hadde vi vel ratt løpt forbi. Tenk deg fjeset til naboen da, om vi 50 meter nedi gata og i rasende fart hadde kommet løpende bakfra. LØYPE – skulle vi ha ropt da *ler* smiley

Det ser jo innmari moro ut da, med 6 spreke hunder og en vogn i full rulle gjennom skogen. Også litt strukturert hunder da, som skjønner at de skal løpe rett frem og ikke plutselig hoppe ut av stien og til skogs.

Vi har jo prøvd Zoot både foran Sacco vogn og pulk, men han er litt uberegnelig gitt.

En episode jeg og skulderen min husker godt er med pulk og meg godt plassert oppi. Det var vinter, snøveier og nydelig vær. Zootefar travet lystig avsted han og jeg syntes dette gikk strålende… Helt til han plutselig bestemte seg for å hoppe over brøytekanten og ut i åkeren, pulken veltet og jeg traff veien med skulderen. To år og flere kortison behandlinger senere så ble den skulderen sånn tålig bra igjen, oh well…

Saccovogn gikk bedre da. Ihvertfall for nabobarna som fikk sitte oppi vogna, jeg derimot måtte løpe foran jeg, for ellers så gadd ikke Zoot å løpe. Dvs. han tuslet bortover, mens han stoppet for å inspisere “posten” som andre hunder hadde lagt igjen langs løypa.

Birma derimot, ser ut til å ha utmerkede anlegg for å trekke. Første gangen jeg satte sele på henne, så la hun seg på og søkte rett fremover. Selv sammen med andre hunder på tur, til og med på tur med tispen til naboen (som hun egentlig har mer lyst til å sloss med), så konsentrer hun seg om å trekke.