Fedja nærmer seg 9 måneder nå og er nesten like stor som Zoot. Fortsatt er han en snill og grei valp og han går veldig bra sammen med 7 år gamle Zoot.

Blog Image

Det er morsomt å observere samspillet mellom de to hannhundene. Hjemme så gjør Zoot et stor nummer av å ignorere “oppkomlingen”, ja til et visst punkt da. Når natten kommer så benytter han første og beste anledning til å legge seg nærmere meg enn Fedja og når det er mat så skal han selvsagt ha bollen sin først. Jeg forer hundene i rekkefølge av rang. Slik blir det lettere å endre på flokkstrukturen når det må gjøres.

På tur så bruker Zoot slike enkle hersketeknikker for å vise sin overlegenhet. F.eks. så brøyter han seg frem for å overta snuseflekken som Fedja er opptatt med. Får han sjansen så løfter han gjerne på foten og skvetter selvom Fedja står midt i veien. Flytter ikke Fedja seg da, så får han en ufrivillig dusj.

Blog Image

Ja også er det det med å gå først da. Sånn bortsett fra begynnelsen og slutten på turen hvor vi alltid praktiserer gå på plass, så får hundene gå foran. Særlig på skogsstier og lign. da det er mer komfortabelt slik. Jeg bruker et hoftebelte og baggen bånd med demping slik at jeg også kan gå med armene fri.

Blog Image

Jeg ser helt klart fordelen med å ha så stor aldersforskjell på hannhundene. Zoot er voksen og veltilpasset og ser ikke på Fedja som en utfordrer foreløpig ihvertfall. Jeg har uansett ikke hannhundene (eller tispene for den saks skyld) gående sammen uten tilsyn, så når den dagen kommer at Fedja skal overta som alpha hund her så skal vi være forberedt på det. Fedja har et fantastisk gemytt og et veldig bra utviklet hundespråk så han jeg tror han kommer til å bli en utmerket lederhund når han blir voksen.